Danske sofaborde

Hvis man nævner dansk design i udlandet, ved de fleste hvad man taler om, og nævner man dansk møbeldesign ligeså, så hvis man siger sofabord i dansk design, ved de fleste formentlig også, hvad der tales om.

Et sofabord i dansk design er typisk kendetegnet ved flere forskellige ting, hvoraf den vigtigste faktor er selve det danske design. Dansk design er en lidt diffus størrelse at prøve at beskrive med få ord, men de fleste er vel enige om, at det handler om noget klassisk, noget tidløst, en let elegance, et særligt nordisk formsprog. Når man så taler om et sofabord i dansk design, er der altså tale om et sofabord i et klassisk design, som også er smart om 50 år.

Men et sofabord i dansk design er meget mere end det. Når man taler dansk møbeldesign, taler man også om en tradition for det allerbedste håndværk. Et sofabord i dansk design er solidt, og er forabejdet af dygtige håndværkere, der samvittighedsfuldt har gjort deres bedste for at skabe et solidt bord.

Et sofabord i dansk design vil typisk også være lavet af træ, da et sofabord i dansk design indgår i den lange tradition for danske møbler lavet i fx bøg, eg eller birk.