Danske spiseborde

Hvad forbinder man med ordene spisebord i dansk design? Ud over, naturligvis, at der er tale om et bord, som man spiser ved, og at det er designet i Danmark.

Et spisebord i dansk design vil hos de fleste danskere, og hos rigtig mange udlændinge med det samme skabe nogle indre billeder. Noget med kendte danske designere som Wegner, PH, Mogensen og andre store navne, som er næsten lige så kendt i udlandet som herhjemme.

Når man i denne sammenhæng taler om et spisebord i dansk design vil de fleste nok tænke på et bord lavet af træ. Et spisebord i dansk design kan naturligvis også have elementer, der ikke er lavet af træ, fx ben af stål, men når man taler dansk design, er træsorterne oftest en del af pakken.

Dernæst er et spisebord i dansk design for de fleste kendetegnet ved håndværket. Dansk design er kendt verden over for høj kvalitet og for håndværksmæssig finesse, og dette gælder ikke mindst for et spisebord i dansk design. Valget af materialer, den smukke og grundige forarbejdning, den lange holdbarhed.

Slutteligt er et spisebord i dansk design kendetegnet ved designet! Et spisebord i dansk design er tidløst, smukt og næsten uopslideligt.